KEPEMIMPINAN : IMPAK COACHING

Kajian menunjukkan pekerja yang diberikan COACHING selepas latihan (training) berjaya meningkatkan produktiviti sebanyak 88% berbanding hanya menghadiri latihan sahaja iaitu 22.4%.

Ini memberi gambaran yang sangat jelas bahawa keperluan melaksanakan COACHING di dalam organisasi adalah satu proses yang penting dalam meningkatkan pendapatan kepada syarikat.

COACHING IMPACT SERI AISHAH

Ini turut menyatakan bahawa sebagai seorang pemimpin, tidak kiralah di posisi mana sekalipun di dalam organisasi, pengetahuan untuk melaksana sessi COACHING yang berterusan kepada anggota bawahannya atau rakan sekerja adalah satu kemahiran yang perlu diketahui.

Tidak dapat disangkal, di saat ekonomi yang dikatakan suram dek pelbagai faktor, sebahagian besar dari syarikat korporat mengambil langkah untuk meningkatkan produktiviti semua sumber/aset yang sediada.

Bukankah dengan cara memberikan COACHING yang berkesan dapat membantu organisasi mencapai matlamatnya?

Bukankah mempunyai pemimpin (pemimpin-pemimpin) didalam syarikat yang mempunyai kemahiran memberi COACHING akan sentiasa membantu menaikkan produktiviti syarikat?

Tuan puan akan mengetahui lebih banyak tentang COACHING ini apabila kami kupas dan mendemostrate di dalam Program A.L.I.M : A Leader In Me pada 8-10 Januari 2016. In sha Allah.

Antara topik COACHING yang akan disampaikan:
+ Apa itu COACHING
+ Kenapa perlu COACHING
+ Teknik COACHING yang betul
+ Memberi FEEDBACK yang positif

Daftarkan tempat tuan puan sebelum 6 Januari ini di seriaishah.com/daftar-alim-a-leader-in-me.

Tempat terhad!

‪#‎ALeaderInMeJan2016‬
‪#‎ALIM‬
‪#‎KEPEMIMPINAN‬
‪#‎LEADERSHIP‬
‪#‎ProfessionalLeadershipMastery‬
‪#‎SeriAishah‬

You may also like

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.